Behandlingar

Hos mig får du behandlingar som anpassas efter dina behov och önskemål. Vid första besöket fylls en hälsodeklaration i och efter varje besök förs sedan en journal. Har du inga särskilda problem utan bara önskar en stunds avslappning eller massage i största allmänhet är ni lika välkomna som med krämpor. Om du inte kan komma till min mottagning pga handikapp eller sjukdom, så kan jag komma till dig.

Du väljer självklart själv hur ofta du ska behandlas, dock finns förstås vissa rekomendationer för att slippa besvär.

 I förebyggande syfte bör du ta massage var 4-6 vecka

 Vid akut, större problem bör du behandlas vid två tillfälle tätt inpå varandra (max en vecka mellan) och därefter varannan vecka tills resultat uppnåtts.

 

Svensk Klassisk Massage

Den svenska klassiska massagen är den massagemetod som används mest i västvärlden och den är både läkande, förebyggande och lugnande. Massagen har många positiva effekter:

Gör spända muskler mjuka
Ökar blodcirkulationen
Ökar lymfcirkulationen
Stärker immunförsvaret
Sänker blodtryck
Smärtlindring
Lugn och ro hormonet
Oxytocinfrisättning
Utsöndring av endorfiner
Ökar musklernas näringsupptag
Smidigare bindväv
Förbättrad rörelseförmåga
Optimal återhämtning
Stresshormonet minskar

Vid regelbunden massage håller du borta smärta och trötthet.

 

Beröringsmassage

Vid denna massage ligger du varmt och skönt ombonat av handdukar och ibland av en extra filt. Endast den kroppsdel jag just masserar blir avtäckt. Genom avslappnande/rogivande musik leds dina tankar bort från stress och plikter. Du bestämmer själv om du vill småprata med din terapeut eller vill ha det helt tyst.

Detta är en mjuk, strukturerad massage som får dig och dina muskler att slappna av. Massagen balanserar dina nervsystem, det sympatiska som står för kamp och flykt och det parasympatiska som står för lugn och ro. När huden masseras frisätts oxytocin, ett lugn och ro hormon, som har följande effekter.

Reglerar blodtryck.( sänker högt blodtryck och kan även höja lågt blodtryck)
Ger avslappning och ökar välbefinnande.
Höjer smärttröskeln dvs. ger smärtlindring.
Minskar muskelspänningar.
Minskar aggressivitet.
Ger ökad koncentration.
Ökad stresstålighet.
Bättre sömn och lättare insomning.
Immunförsvaret stimuleras.
Blodcirkulationen ökar.

Beröringsmassagen bör tas regelbundet och oftare i början av en behandlingsperiod för att senare tas ca.1 gång i månaden. på så sätt upprättshålls massagens effekter av balans och välbefinnande. Massagen är bra när du behöver mjuka upp spända och ömma muskler men även då du behöver landa lite och bara njuta, varva ner och ladda batterierna efter t.ex. en stressig arbetsdag. Även bra för personer som är gravida, de med fibromyalgi, parkinsons, reumatisk värk, stress, oro, spänningshuvudvärk, sömnsvårigheter och vid utbrändhet.

Idrottsmassage

Idrottsmassagen inriktas på de muskler som främst ansträngs i den specifika idrotten. Idrottaren kan vara antingen elit eller motionär. Det handlar således sällan om någon helkroppsmassage. Man kan dela in idrottsmassagen i fyra olika former:

Uppvärmningsmassage
Återhämtningsmassage
Behandlande massage
Rehabiliterande massage

Gravidmassage

Som gravid är det viktigt att man tar hand om sig själv och sin kropp. Studier visar att gravida som får massage regelbundet har lägre halter av stresshormoner i kroppen. De får även färre komplikationer i samband  med förlossningen.

Hos mig är du välkommen att få gravidmassage fram till sista graviditetsdagen. Om du önskar behandling innan vecka 12 arbetar jag endast med lättare massage och beröring. Sen efter vecka 12 kan jag erbjuda dig mer djupgående massage som hjälper dig med spända muskler från topp till tå. Rådgör gärna med din mödravårdcentral om du känner dig orolig. 

Jag har en bänk med hål för både mage och bröst om du önskar ligga på mage.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.08 | 09:28
Karta har mottagit 1
08.05 | 09:09
Behandlingar har mottagit 1
28.09 | 13:18
Prislista har mottagit 2
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS